Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στη Νέα Υόρκη το Kia Rio Sedan


Ιδιαίτερα αναβαθμισμένο το εσωτερικό του νέου Kia Rio

Στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, η Kia μας παρουσίασε τη νέα γενιά του Rio, αλλά σε 5θυρη μορφή. Σειρά τώρα έχει η σεντάν έκδοση του αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης (22 Απριλίου-1η Μαϊου).


Ιδιαίτερα αναβαθμισμένο το εσωτερικό του νέου Kia Rio

Η εταιρεία δεν μαρτυρά τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όμως τουλάχιστον στην 5θυρη εκδοχή του το νέο αυτοκίνητο είναι μακρύτερο, χαμηλότερο, αλλά και φαρδύτερο από τον προκάτοχο του. Πιο συγκεκριμένα έχει κατά 70 χιλ. μεγαλύτερο μεταξόνιο (στα 2.570 χιλ.), 55 χιλ. μεγαλύτερο συνολικό μήκος, 15 χιλ. μικρότερο ύψος, και 25 χιλ. περισσότερο πλάτος, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι τα 292 λίτρα για το 5θυρο και 390 λίτρα για το σεντάν αμάξωμα.

Εμφανισιακά το αυτοκίνητο φέρει τη νέα χαρακτηριστική τάση που μας παρουσιάζει η Kia στα νεότερα της μοντέλα, όπως το Venga αλλά και το νέο Sportage, καθώς και στο νέο Picanto. Από πλευράς μηχανικών συνόλων, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, που δίνουν έμφαση στην οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2. Μάλιστα, ένας νέος κινητήρας πετρελαίου 1,1 λτ. με απόδοση 70 ίππους θα έχει εκπομπές CO2 μόλις 85 γρ./χλμ! Εντύπωση προκαλεί και ο εντελώς νέος υπερτροφοδοτούμενος (τούρμπο) κινητήρας βενζίνης με άμεσο ψεκασμό τεχνολογίας GDI, που θα είναι διαθέσιμος από το 2012. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παρουσία στην γκάμα των κινητήρων, των σημερινών μοτέρ στα 1,4 λτ. και 1,6 λτ., με απόδοση 90 και 126 ίππους αντίστοιχα.

Πηγή: autotriti.gr
|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sponsors : Best Themes | New WP Themes | Best Blogger Themes
Copyright © 2013. troxothema - All Rights Reserved
Template Design by Shihara | Published by New Blog Themes
Powered by Blogger
New Blogger Themes New Blogger Themes