Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία δύο «θηρίων» για υβριδικά



BMW και PSA ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στη δεύτερη φάση της περνά η συνεργασία που υπογράφτηκε μεταξύ BMW Group και PSA Peugeot Citroën ήδη από τον Οκτώβριο του 2010. Αυτή θα αφορά στην εξέλιξη και από κοινού παραγωγή όλων των μερών που θα χρησιμοποιήσουν οι δύο εταιρείες στα μελλοντικά τους υβριδικά αυτοκίνητα.

Η αρχή μεταξύ της συμφωνίας των δύο κολοσσών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010, χωρίς όμως να έχει γίνει σαφές το τι ακριβώς θα επακολουθήσει, ούτε το ποσοστό εμπλοκής των δύο εταιρειών στο εγχείρημα. Τώρα όμως οι BMW-PSA ανακοινώνουν τα νέα στοιχεία της συμφωνίας, με τη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα ονομάζεται «BMW Peugeot Citroën Electrification» και με τη συμμετοχή σε αυτή να είναι 50/50% για την καθεμία.

Η συμφωνία υπογράφτηκε μόλις την 1η Φεβρουαρίου 2011, μεταξύ του Norbert Reithofer (προέδρου του ΔΣ της BMW) και του Philippe Varin (προέδρου του ΔΣ της PSA Peugeot Citroën), και περιλαμβάνει την εξέλιξη και κατασκευή όλων των μερών των υβριδικών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν από τις δύο, όπως: μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, γεννήτριες, ηλεκτρικά συστήματα, λογισμικά, συστήματα φόρτισης, κ.λ.π.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την εξέλιξη μιας κοινής πλατφόρμας για υβριδικά οχήματα, αλλά και τη δυνατότητα διάθεσης όλων αυτών των εξαρτημάτων και σε άλλους κατασκευαστές που πιθανόν να επιθυμήσουν τη χρήση τους. Η συνεργασία ξεκινά επίσημα το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ενώ τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας αυτής θα τα δούμε στο δρόμο το 2014. autotriti

|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sponsors : Best Themes | New WP Themes | Best Blogger Themes
Copyright © 2013. troxothema - All Rights Reserved
Template Design by Shihara | Published by New Blog Themes
Powered by Blogger
New Blogger Themes New Blogger Themes