Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

McLaren MP4-26 [Ανανεωμένο]



Με έναν πρωτότυπο τρόπο η McLaren παρουσίασε στο Βερολίνο το νέο της “όπλο” για το 2011. Την MP4-26. Στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στην κορυφή, φυσικά κατακτώντας και τους τίτλους.
Η MP4-26 είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την προκάτοχό της. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες εισαγωγές αέρα των ψυγείων, αφού τέτοιο σχήμα δεν έχουμε ξαναδεί. Όπως είχαμε γράψει, η McLaren εγκατέλειψε την ιδέα του shark fin, αφού το χρησιμοποιούσε μόνο για χάρη του F-Duct.


Το ρύγχος δεν παρουσιάζει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτό της MP4-25, η εμπρός αεροτομή είναι ίδια με την τελευταία έκδοση του περσινού μονοθεσίου. Κάτω από το ρύγχος υπάρχει το χαρακτηριστικό διαχωριστικό του αέρα που διέθετε και η MP4-25.
Τα pod wings έχουν την απλοϊκή σχεδίασή της MP4-25 όταν αυτή είχε παρουσιαστεί και όχι το κυματοειδές σχήμα που είχε από την Τουρκία και μετά. Ο διαχύτης είναι ενός επιπέδου λόγω κανονισμών φυσικά και η πίσω πτέρυγα είναι η περσινή και φυσικά δεν είναι κινούμενη. Την νέα πτέρυγα του 2011 αναμένεται να δούμε στο πρώτο τεστ για την MP4-26 στη Χερέθ στις 8 Φεβρουαρίου. Η πίσω ανάρτηση είναι pullrod και όχι pushrod όπως είχε η MP4-25.
Επίσης, έχει επανασχεδιαστεί και η εισαγωγή αέρα του κινητήρα, με μία επιπλέον οπή να υπάρχει λίγο πιο πίσω προφανώς για την ψύξη του μηχανικού μέρους του μονοθεσίου.
Οι απολήξεις των εξατμίσεων βρίσκονται στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Φαίνεται να είναι χαμηλά τοποθετημένες για να βελτιώνουν την απόδοση του διαχύτη.
Update: Προστέθηκαν 3 νέα βίντεο με τις δηλώσεις των Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton και Jenson Button.
Επίσης, το ρύγχος του μονοθεσίου μάλλον θα αλλάξει, αφού η McLaren επέλεξε να μην εμφανίσει το νέο. Ακόμα, η pullrod πίσω ανάρτηση επιλέχθηκε για αεροδυναμικούς λόγους, σύμφωνα με τον διευθυντή μηχανολογίας, Tim Goss.
|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sponsors : Best Themes | New WP Themes | Best Blogger Themes
Copyright © 2013. troxothema - All Rights Reserved
Template Design by Shihara | Published by New Blog Themes
Powered by Blogger
New Blogger Themes New Blogger Themes